06 – 43 80 80 14
Ma – Vrij : 8:00 -18:00
Boomverzorging_2
Boomverzorging_3

Boomverzorging

Het planten van een boom in een tuin is een bewuste keuze. Vooraf moet goed worden nagedacht over de groei, de lichtinval en de plaats van de boom.
Vaak wordt de boom groter dan u denkt en blijkt dan toch ineens te groot voor uw tuin. Bij boomverzorging hoort regelmatig snoeien. Een te grote boom kan worden gerooid of meestal weer in vorm worden gesnoeid.

Door sneeuwval, harde wind e.d. kunnen takken afbreken, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. De aansprakelijkheid voor schade ligt bij de eigenaar van de boom.

Waarom Amberboom Tuinen?

Voor het vakkundig snoeien of rooien van kleine en grote bomen op makkelijk en moeilijk bereikbare plaatsen, bent u bij Amberboom Tuinen aan het juiste adres.

Met onze uitgebreide kennis, passend materiaal en verschillende methodes bieden wij een professionele aanpak bij boomverzorging.

  • Al ons materiaal is volledig goedgekeurd
  • Geen één boom is voor ons een probleem
  • Vakkundig snoeien of rooien
  • Geen kraan nodig dankzij de klimtechnieken
  • Officieel gecertificeerd

Veelgestelde vragen

Het is goed om uw boom te laten snoeien wanneer hij te groot/dik wordt, veel licht uit de tuin wegneemt of bijvoorbeeld wanneer de boom last heeft van dood hout. Ook kan een boom gesnoeid worden om deze in de gewenste vorm te laten groeien.

Dit is verschillend per boomsoort en hang er bijvoorbeeld vanaf of de boom al wel of niet ‘in het blad’ zit. Neem vrijblijvend contact op om te overleggen of nu de beste periode is om uw boomsoort te snoeien.

Wanneer een boom op een lastige plek staat, bijvoorbeeld naast een schuur of vlakbij het huis, worden de takken afgevangen. Dit zorgt ervoor dat ze niet zomaar naar beneden vallen, maar veilig naar beneden getakeld worden.

Wilt u het houtafval van uw gekapte of gesnoeide boom hergebruiken? Dat kan uiteraard. Indien gewenst verwerken we het afval tot haardhout of voeren we het afval voor u af. Opgeruimd staat netjes!

Wat zeggen onze klanten?

Boomverzorging Projecten